Præsident valget forudset

Præsident valget forudset

UNIVAC havde ret med hensyn til præsident valget. Det skulle senere på natten vise sig at UNIVAC havde ret, og Eisenhower vandt præsidentvalget.

Da alt data var talt op, havde UNIVAC og dens oprindelige resultat været mindre end 1 procent fra det rigtige resultat. Dette var en fantastisk antagelse af, hvad der kom til at ske – selv ud fra nutidens standarder.

Det var også her mennesker for første gang fik lov at se, hvor kraftig og nyttig computeren kunne være.

Efter succesen for UNIVAC begyndte flere selskaber at se en fremtid i produktionen af computere. IBM var på daværende tidspunkt skeptiske med henblik på at begive sin ind i computerindustrien og følte, at den ville være alt for bekostelig.

En computer på daværende tidspunkt krævede rigtig meget plads og var rigtig stor. Og samtidig krævede den også en mindre hær af ansatte til at sørge for at den fungerede og kørte korrekt. Det var først, da Thomas Watsons søn kom til IBM, at firmaet gik ind i computerindustrien. IBM blev nærmest tvunget ind i det, fordi deres kunder havde fået nok af klippekort, og sagde, at de fyldte alt for meget rundt omkring i forskellige bygninger.

dante