IBM går mod computer produktionen og mikrochips

IBM går mod computer produktionen og mikrochips

På grund af udsigten til tabet af kunder satte Tom Watson Jr. gang i produktionen af IBM’s første computer. I 1953 offentliggjorde IBM deres første computer. Selvom disse IBM computere ikke var lige så teknologisk moderne som UNIVAC, var de stadig et hit hos IBM’s kunder. IBM blev klar over, at fremtiden var computere og omdirigerede alle deres ressourcer til fremstillingen af computere. Det gav pote, og i starten af 1960’erne dominerede IBM computermarkedet.

Rummet

I 1961 var Amerika i hælene på Rusland i rumkapløbet. Det var en tæt kamp, som amerikanerne under ingen omstændigheder havde tænkt sig at tabe. Da amerikanerne begyndte at planlægge deres rumfærd, stod det klart, at de på daværende tidspunkt var nødt til at have en computer om bord, som var på størrelse med et lille rum.

Og forskere undrede sig over, om det overhovedet var muligt at fremstille så lille en computer. Det var muligt, og ved hjælp af datidens viden, fik man presset hvad der svarede til 13.6 kilo computer ned til 4.5 kilo. Det eneste problem var dog, at de var svære at producere og derfor kostede meget mere.

dante