Computeren skal matche dine behov

Computeren skal matche dine behov

Nu til dags er det svært at forestille sig et privatliv eller arbejdsliv uden en computer. Vi bruger vores computere rigtig meget, og vi kan derfor også have forskellige behov, som computeren skal leve op til. Vores egen hjerne er dog stadig langt mere intelligent end computeren, men computeren fungerer i dag som en slags højre hånd i manges liv, og vi vil nødigt undvære den.

Arbejdscomputer

Arbejder du som selvstændig, så er det vigtigt, at du investerer i en computer, som er det bedste arbejdsredskab for dig. Hvis du fx arbejder som grafisk designer, så er det vigtigt at have en god computer med en høj billedopløsning, imens det er vigtigt med gode skriveprogrammer, hvis du fx arbejder som tekstforfatter.

Computer til Gaming

Er du gamer, og bruger du computeren til spil, så er det vigtigt, at computeren har en høj ydeevne. Skærmen skal være FullHD og mindst 120 Hz, og grafikkortet skal være mindst 1050, imens det er en fordel med et grafikkort på 1070 eller 1080 til nyere spil. Så får du maksimal fornøjelse ud af din spilletid. På samme måde som det er fedt at spille på en computer, hvor det visuelle står knivskarpt, så er det også fantastisk at hænge flotte Plakater op på væggen, som med deres motiver og farver lyser rummet op.

Rejsecomputer

Rejser du meget, så er det en fordel at medbringe en lille og let computer, som du nemt kan have i tasken. Alternativt kan du bruge en tablet, men hvis du skal skrive meget, er computeren at foretrække. Tjek om din computer er dækket af din rejseforsikring i tilfælde af skader eller tyveri.

Allround computer

Leder du efter en computer, som du både kan sidde og arbejde på, men også bruge som hjemmecomputer til spil eller streaming af tv-serier og film, så findes der også gode allround computere på markedet. Skal computeren primært stå i hjemmet, kan du fx vælge en stationær model i stedet for en bærbar computer. Har du et barn, som spiller på computeren, så vælg en robust model, som kan tåle, at alle i familien anvender den.

Forsikring og sikkerhed

Når du køber din computer, kan du tilkøbe en forsikring, som dækker i tilfælde af, at din computer går i stykker, og det kan være en fordel, hvis du bruger din computer meget. Du skal også huske sikkerheden omkring din computer, og her er det vigtigt at lytte til gode sikkerhedsråd om at tage backup og opdatere computeren jævnligt for optimal sikkerhed.

dante