Computer- og bilteknologi smelter sammen

Computer- og bilteknologi smelter sammen

Computerteknologien udvikler sig lynhurtigt i vores moderne samfund, og et af de steder hvor de hastige fremskridt i særdeleshed kan mærkes, er i bilbranchen. For hvor biler før i tiden primært bestod af fire dæk og en forbrændingsmotor, kommer fremtidens biler i højere grad til at være præget af alskens avanceret computerteknologi. Lad os se nærmere på det her.

Glad for biler? Få hjælp til din helt egen og unikke bilindretning i dag

Måske er du selv allerede i dag helt vild med biler. Hvis det er tilfældet, så overvej at benytte dig af de mange forskellige services fra Work System, som blandt andet tæller hjælp til bilindretning. Du kan endda også få stylet din bil, så den kommer til at se helt “futuristisk” ud. Og det bringer os naturligt tilbage til snakken om fremtidens computerdrevne biler. For hvad er det egentlig, vi har i sigte?

De selvkørende biler står klar til at tage over

Du har muligvis allerede hørt om dem, for debatten om de selvkørende biler har kørt i årevis. Men noget tyder på, at de nu kun er ganske få år fra for alvor at slå igennem. At det har taget en del år at få dem udviklet, er egentlig ganske naturligt. For teknologien bag selvkørende biler er ekstremt avanceret. En computer der har til opgave at tage 100% kontrol over et køretøj, er naturligvis en yderst avanceret en af slagsen. Ekstremt komplicerede algoritmer er i denne forbindelse blevet udviklet, og samtidig er teknologien bag selvkørende biler også afhængig af andre relaterede teknologier såsom GPS og 5G.

De selvkørende biler kan medføre en generel samfundsrevolution

På trods af noget tyder på, at stadig flere i fremtiden vil udføre fjernarbejde, så er der stadig rigtig mange, der i fremtiden må forventes at skulle pendle til og fra arbejde. Som sådan vil de selvkørende biler kunne medføre en mindre revolution. For meget af arbejdet vil pludselig kunne gøres i bilen, eftersom computeren i bilen overtager styringen.

De selvkørende biler vil højst sandsynligt også føre til markant færre uheld i trafikken. For selvom de fleste af os er fornuftige billister, så slår ingen af os en højtudviklet computeralgoritme. Kunstig intelligens kan, såfremt den er højtudviklet og velfungerende, til hver en tid slå den menneskelige intelligens, og de positive dynamiske effekter, der kan udledes af dette, vil garanteret blive udnyttet i stor stil i fremtidens højteknologiske samfund.

dante