Konkurrenter med Apple.

Konkurrenter med Apple.

Steve Jobs solgte sin bil for at samle penge ind til fremstillingen af computeren, som blev kaldt Apple One. Man fandt ud af at, Apple One var for stor, og designet af Apple Two blev sat i gang. Der gik ikke lang tid før en pensioneret millionær kom forbi garagen, hvor der blev arbejdet på prototypen af Apple Two.

Han blev så imponeret af arbejdet med Apple Two, at han sørgede for, at Steve Jobs ikke manglede noget økonomisk. Apple Two blev introduceret til markedet og salg af computere blev skyhøjt. Selvom salget boomede, var det stadig rigtigt svært at bruge en computer dengang. Dengang var kommandovejen det eneste, man havde.

Man tastede informationer ind på computeren, og computeren beregnede denne information og gav dig tekst tilbage.

Der var heller ikke nogle mus, man kunne flytte rundt med på skærmen. Der skulle dog ikke gå lang tid, inden både keyboard og mus blev introduceret til verden, og computeren var nu ikke langt fra, hvad vi kender den som i dag.

Der gik heller ikke lang tid efterfølgende, før Steve Jobs begyndte at fokusere på styresystemerne og hardwaren, idet fremtiden for computere var brugervenligheden og det formål, at alle mennesker skulle have mulighed for at benytte sig af en personlig computer og samtidig ikke have for svært ved at finde rundt i den.

En anden kendt pioner var Bill Gates, som også fokuserede på softwaren i computere.

Han forstod også, at fremtiden ville afhænge af styresystemer til computere over hele verden. Han er i dag en af de rigeste mennesker på planeten.

Ideen som i sidste ende ledte til en computer var altså start fra en mekanisk ide, som så til sidst blev en elektronisk.

Der ville ikke gå lang tid før over halvdelen af alle jobs i Amerika krævede en personlig computer. Inden længe ville mikrochips også være alle steder – i biler, og instrumenter og alle andre steder, hvor præcision var et vigtigt redskab.

dante