Computeren hjælper

Computeren hjælper

Når vi snakker om computere, ved alle, at vi her snakker om et revolutionerende produkt inden for mange områder.

Måden vi arbejder på, og effektiviteten af vores timer, er blevet mange gange forbedret med computerens indtog.

At spille på en computer er også noget nyt for os mennesker, og det er først i de seneste årtier, at det er blevet en mulighed.

Der er også kommet nye muligheder for at rejse, og man har i dag meget nemmere ved at finde rejser og kommunikere med hinanden om rejser i forhold til, hvad man havde før.

Og især kommunikation generelt er også et af de områder som er blevet markant forbedret siden computeren trådte ind i vores liv.

Gåder

Computeren har, som det vanvittige værktøj det er, også været med til at vinde krige, og løse ”uløselige” gåder og problemer.

Det er også takket være computeren, at vi har haft mulighed for at tage til månen og udforske andre dele af universitet.

Det er faktisk slet ikke svært at blive enige om, at vores verden selvfølgelig er fyldt med enestående vidundere, som i virkeligheden ikke ville have været til stede, hvis ikke det havde været for computeren.

Når man kigger på en computer og hvad den gør, laver den hele tiden udregninger, som foregår med lynets hastighed – langt hurtigere end et menneskes hjerne overhovedet kan nå at følge med. Resultatet af disse konstante udregninger er også langt højere, end hvad et menneske på nogen måde kan opnå.

For at forklare det så enkelt som muligt kan man sige, at en computer får information, bearbejder informationen og så giver dig et resultat. Dette er gjort ved hjælp af hardware og software.

Hardware er alt det, man fysisk kan se og røre ved. Det er din skærm, din hard drive, din CPU. Og alt andet som kommer med i pakken, når man køber en computer.

Softwaren er det inde i computeren, som er niveauet af computerens intelligens.

Den består af instruktioner, som fortæller computeren hvad den skal gøre med den information, den får.

Start af proces

Du starter allerede hele processen i det sekund du trykker på en knap på dit tastatur.

Når man trykker på en knap, bliver det opfanget af CPU’en (Central Processing Unit) inde i computeren.

CPU’en beskrives i de fleste tilfælde som computerens hjerne.

Det er her informationen, som gives til computeren, bearbejdes ved hjælp af den indbyggede software. Informationen kommer efterfølgende ud som resultater.

Denne udregning foregår selvfølgelig ved lynets hastighed og der tales i denne forbindelse om MIPS ( Millions of Instructions Per Second ) Mens dette foregår, bliver den information, som computeren får, samtidig gemt i diverse ram på ens computer og samtidig lagret på hard-drivet

dante