Computere er blevet til en del af vores træning

Computere er blevet til en del af vores træning

Fitness sektoren er for alvor blevet digitaliseret inden for den seneste tid. Nu træner flere og flere personer hjemmefra, og her har digitale apparater som fx computere, tablets og smartphones fået en vigtig rolle i vores træning.

Computeren er blevet til vores fitness instruktør

Man kan sige på en måde at computeren har overtaget rollen som vores fitnessinstruktør. Især den unge befolkning er blevet vilde med at følge fitnessklasser via apps til de digitale enheder. Her kan der både være tale om live klasser samt optagede sessioner, som du kan se igen og igen. Det giver dig mulighed for løbende at forbedre dine evner.

Det glimrende ved disse apps er at vi nu kan spare vigtig tid på transporten til og fra træningscentret. Desuden er der også færre undskyldninger for at springe træningen over, når vi blot skal klæde os på med passende tøj og gå i gang med den fysiske aktivitet. Det betyder at folk opnår deres mål med træning.

De digitale apparater bliver til vores personlige trænere

Der er mange, som hyrer en personlig træner til at komme i gang med øvelser og at lægge en plan for den fysiske aktivitet. Mens en computer aldrig vil kunne erstatte et menneske, har den overtaget opgaver, som den personlige træner står for.

Blandt andet kan du finde utallige videoer med vejledning til hvordan du kan få mest ud af træning med en crosstrainer i hjemmet, ligesom at du også kan finde guides til hvordan du kan og bør løfte dine vægte.

Desuden er computeren nu også din direkte adgang til hvordan du selv kan udregne dit ideelle kalorieindtag, hvis du ønsker at øge din muskelmasse eller at vedligeholde en sund vægt. Tidligere kunne det virke uoverskueligt at skulle lægge en træningsplan, men nu er der hjælp til personer på alle niveauer.

Robotterne er på vej

Kunstig intelligens og robotter er også så småt ved at gøre et indtog i fitness verdenen. Faktisk kan det være at du før eller senere vil få mulighed for at træne med den samme teknologi, som hjælper astronauter fra NASA til at vedligeholde deres fysiske form på vej op til Mars.

Her er der for alvor tale om avanceret teknologi med programmet ARES, som originalt blev designet til NASA. Det er en kombination af kunstig intelligens, robotter og avanceret ingeniørarbejde, som resulterer i en gennemført træningsmaskine.

Det er blot et eksempel på hvordan fremtidens træningsapparater vil måle og analysere din krop, og dine bevægelser, når du træner. Det betyder at du ikke skal bekymre dig om at udføre hjemmetræningen forkert.

dante